Thursday, November 8, 2007

Neljapaeval

Tunnid labi, panen eilse paeva kirja




Kaisin juuksuri juures habet lyhemax lñikamas. Nestor on 28 aastat juuksur olnud. Puhastas kaela ka, kokku 68 pzt. Barato - odav.
Tagasi minnes kooli poole (kell 4 pidime minema ekskursioonile) vñtsin yhe ñlle ja salati nosimisex. Olin jalakaijate tanaval ja mingi 4 inimesega kamp intervjueeris publikut. Yhel suur videokaamera ñlal, Yx memm nigu reporter ja kaks siblisid niisama ymber. Et nagu mingi televark vñi. Reporter tuli mu laua aarde ja kysis midagi kevade ja soogi kohta, aga ma ei saand paris pihta, mida ja mñmisesin niisama et "ei ymmarra yhtaan midaan". Edasi minnes oli seltskond ikka samal tanaval ametis, tegin reporterist pildi. Ei Gerardo ega ñpetaja seda inimest ei tundnud, nii et mingi teletaht ta ei olnd. Aga ka mitte mingi zibi. ¿Ehk mingi reklaaminagu?



Kui olin pildi teinud, pakkusid tadi kaaslased, et teevad meist koos pildi, siis ma saan oelda et see oli mu "girlfriend". Gerardo, hinnanud "the quality of woman" oma teraval pilgul, irvitas hoolega.



"Teletahe" embuses.

Edasi kell 4 startis ekskursioon yhte kaugemasse linnaosasse Montevideo maele. 3 opilast ja yx tydruk giidix vñtsime bussi ja loxusime ca tund aega sñita. Makke tuli omal jalal ronida.
Pool teed labitud, puhkamiseks koht, pingid ja puha. Ja kes vaatab alla linna? Che Guevara.
Gerardo yxkord varem arvas et sinna makke yksi ei ole turvaline minna, seega ekskursioion oli hea vñimalus.



oli jah selline proletaarlaste rajoon. Linn paistab yle lahe.




Mae otsas on kindlus ja relvade- Artigase (see sell hobuse peal plaza Independencial) muuseum. Fortaleza.



Oleme yles joudnud.







Kahurvaes. Eespool ñpilased Johannes Soomest ja ¿? USA-st ja giid rohelises. Johannes koolimñrvadest ei teadnud veel, ytlesin talle et Soomes on jama. Noor kutt, reisib Lñuna Ameerikas.





Lapsest kasvab mees - mehest sñdur - sñdurist kangelane - Kangelane kasvab supermaniks - surres muutub surematuks.
Artigase elust. See sell ei olnud iseseisva Uruguay tegija, vaid voitles brasiilia ja inglastega Lñuna asekuningriigi (Argentiina + Uruguay+Paraguay) eest.



Ajabilanss lax pingeliseks, sest saime maest alla kl 6.40. Jalgpalli algus kl 8. Ñnneks tuli yx buss, mis viis otse staadionile sealt mae alt. jalle ca tund sñitu. Teel nagin Leedu valjakut (siin on suur leedu kogukond) ja vñimast kuju Johannes Paulus II-le. Kuigi ñpetaja ja Gerardo jutu jargi on uruguaylane ysna usuleige. ahvast eriti ei olnud, vaid Peñaroli tribyyn oli tais. Seal kais pidev laulupidu. Videos on kuulda.



Ei. ei alga Metaxa aeg.
Kartsin et laeb jahedax ja ostsin klubi lipu ymber vñtmisex. Yldse sain see paev riietega tynga, eelmise paeva selge paikse asemel oli tuuline, mul aga lyhike vorm.





Peñarol sai kodus 0:2 lutti. Kuigi mangu jargi oleks vñind vñitagi, kaks korda loodi posti. Praegu halvad ajad klubil. Aga publik kes oli tulnud, tñelised uunikumid, no 54-ndast aastast vist pidevad vaatajad. Ja kisasid rohkem kui mina.



Nii algas ñigupoolest tanane paev. Mingi tootajate meeleavaldus, pidin bussist yx peatus varem maha tulema selle parast.
Opetajale olen nyyd kaks paeva Eestist raakinud. Geograafia, elanikud, ajalugu, poliitika jne. Hasti terane ja huviline on. Tuleks voi hispaania keelt opetama meile./Raakis mingist netilehest, kus kogu maailmas pakutakse tood hispaania keel opetajatele, et Eestist on seal yleval Tallinn ja Tartu/Aga tal pole veel paris kova diplomit. Oli juunist augustini Saksamaal, nyyd on napud pñhjas. Kirjutasin ka kodutoo teemal: "Minu India sñrmuse lugu". Tunnid on toredad.
Tynga sai siin Academia, kes lubas vñtta Travellers Chekkides tasu, vñttis ka aga rahax tehes vahetusprotsent on 10 % summast. Pole minu probleem, kuigi kohalik sell oli vaga ñnnetu selle parast.
Telefonil on jah midagi viga, pyydsin helistada, ei sobi eesti number sellele. Kohalik kñne oli vñimalik. Pole vist eriti mñtet vñimelda, helistan laupaeval Buenos Airesest. Pean minema labi reisibyroost, koristaja annab mulle Kempinski hotelli kinnituse /kokku lepitud Gabrielaga/ ja ratsepa juurest. Lasin ylikonna teha, nii et sa ei pea teist vedama.

vot nii

1 comment:

Anonymous said...

Taadid käisid ka täna su saavutusi lugemas.Sipsud kaklevad, pean vist nendega jalutama nigu koertega pilt oli.
Nädalavahetus on planeeritud kodutöödeks. Homme tuuakse töö juurde miljine pill mängimiseks.
Z