Thursday, November 29, 2007

Kolmapaev Saltas


Kylastasin MAAM-i. Museo de Arquelogia de Altas Montañas. Kñrgmagede arheoloogia.

Salta provintsist (siit 500 km Tshiili poole) Llullaillaco vulkaani tipu lahedalt (> + 6700 m)
avastati 1997 inkadeaegne ohverdus: kolm inimest, kes olid kñrguses balsameerunud ja hasti sailinud. Teadlased tñid kehad Saltasse ja muuzeumis on yx valja pandud.
Samuti esemeid sellest ajast - ca 500 aastat tagasi, ylevaade inkade impeeriumist, usust, kommetest.
Muuseumis pildistada ei tohi, valjapandud keha juures seisis turvamees.

Tegu kolme lapsega. kaks umbes 7 aastased, yx vanem, yle 15.

Teooria jargi tegu pealikute lastega, kes valiti juba imikutena selleks missioonix. Nad viidi impeeriumi keskusesse Cuzcos Peruus, osalesid rituaalides Inca-ga / valitseja = jumal maa peal/ muutudes sellega ka ise jumalikeks. Siis nad randasid koju tagasi /oli palju lapsi impeeriumi eri osadest, impeerium ulatus tanapaeva Colombiast Argentina keskele valja/ ja kodurahvas siis vaatas mis nendega teha - mñnest sai pealik, mñned ohverdati. Need kolm uimastati ja toodi maejumalale, et ta kuri ei oleks - vulkaan ju. Ehitati ka maja mae tippu, kuhu kehad ja kaasapandud asjad paigutati.

/Idee tanapaevax - teenid riigikogus, muutud sellega jumalikuks, randad tagasi sinna kust sind valiti ja rahvas siis vaatab kas teeb sust moosi vñi seepi/

Praegu on osa magilasi pahased, miks need lapsed ei ole mael, vaid kaugel linnas. Et magi vñib kurjaks saada uuesti.
Paris hariv paevateema oli.


Elan nyyd hotell Saltas kohe peavaljaku serval. Tipp topp, kui valja arvata vaike kakk esimesl ohtul dushi all. Vanni pñhi oli nii libe et laxin kogu taiega ymber ja nyyd oman paremal kyljel korraliku sinika. Toateenija soovitas kateratiku vannipñhja panna, mida ka praktiseerin nyyd.
Seoses vaikse traumaga loobusin neljapaevasest ekskursioonist, kullerdan siin niisama ja parandan tervist. Tana oosel sain juba paremal kyljel magada, nii et "lahen korda".

Tegu SPA hotelliga, olemas on bassein ja .... SAUN!
Kaisin eile, lahen ka tana ja laupaeval. Elektrikerisega soome saun. Kerise peal 4 rusikasuurust maakivi. Saun 10 minutiga 80 kraadi soe. Leiliviskamisex kulp ja kibu. /¡Proste ei olnd!/
Ñpetasin sunatadi, et pane rohkem kive, siis seisab kauem soe ja on ohutum leili visata ka. Siiski sai higistada ja oli peaaegu nagu paris. Olin kella 12 ajal SSPA ainus kylaline.



Hotelli vaade oosel. Homme ekskursioon Cafayate´sse. Siit 200 km lñunasse, provintsi veinimeka.
Uued pildid laupaeva hommikul peale ekskursiooni levialasse /keskvaljakul ausamba kñrval hommikul enne 10-t on levi/
Chau


No comments: