Friday, November 9, 2007

Kool sai labi, reede 09



Ñpetaja Carolina Oggiani. / Alguses ajasin nime sassi Mendoza kooli sekretariga, kellega meilisime/
Kinkisin talle Eesti raamatu ja sain pñsemuzi. Meeldis kyll.

Eilsest.

Sñitsin Rambla de la Republica Argentinale. kaldatanavat /ramblat/ on siin linnas 20 + kilomeetrit. See on igal pool lai magistraal mere ja majade vahel.




Praegu kylmal ajal rohkem tervisejooksjad ja kalamehed.



Eespool liivarand, ujumiskñlblik



teokarbid ei olnud ilusad, liiv nagu meil vñi isegi peenem, nagu Jurmalas



Seal eemal on Munitsipaal /linna/ kasiino. Ja noor seltskond kñnniteel vñtab kas matet vñi ñlut. 1)Mate on selline teepuru, mis pannakse tassi, valatakse mitteparis kuuma vett peale ja kohe ilma tñmmata laskmata luristatakse sisse labi spetsiaalse /tavaliselt metallist/ kñrre, sellel on puru sees olevas otsas filter et puru suhu ei tulex. Beatriz jñi ka hommikul seda, veits toniseeriv aga mitte midagi erilist. Sain proovida. Iva on selles et matet juuakse seltskonnas, see on rituaal. Hommikul bussis on 50-st sñitjast 10-15 termos veega kaenla all ja matetass kñrrega /bombilla/ kaes. Plus naistel veel ñlakott. Ei Gerardo ega ñpetaja Carolina matet ei armasta. Kñrtsi/kohvikus ka ei pakuta seda.
2) Ñlu on selline tavaliselt pruunikat varvi jook, mida pruulitaxe humalast, veest ja veel mñnedest asjadest. Vñib juua seltskonnas, aga ka yxi. On igal pool saadaval. Tuntud ka Eestis



Paike oli eile, nagu tanagi peidus



Oli mul ka siuke kunagi ammu

Yldse on tunda /ja bussiga sñites naha seintele kirjutatud/ Vene-Nñukogude-kuuba sñbralikkust.
Gerardo oli shokeeritud, et maletasin yht kohaliku kommunisti - Rodney Arismendi nimeks. /Kais 1973 Brezhnevit muzitamas NLiidus/. Praegu on kommunistidel 2-3 kohta 120-ses parlamendis ja Rodney tytar on haridusminister!

Veel yx lahe nyanss. jalgpallilt tulles vñtsin takso ja juht naisterahvas. Siin on erinevalt Buenos Airesest taksodel juhi ja tagaistme vahel pleksiklalsist kilp. Sñit oli pikk, lax jutuks ja tadi palus mul ette istuda et paremini kuuleksime. Siin on ca 3000 taksot ja neist 40 naisjuhti. Kui raakisin, et lahen Mendozasse, karjus tadi . Vino! Vino! Vino! Et vñta veini seal, ara jama mingi kooliga.

Tanasesse



Ysna tavaline moment kui bussi on sisenend asjade myya. Igayhel on eri nodi, sellel naitex kleepsud, juukseklambrid ja vildikad. Siis ta kaib bussis ringi kogu aeg valju haalega kiidab oma kaupa ja mñni reisija ehk ostab ka miskit. Yx hommik ma peaaegu oleks naidanud mehele et pane mokad kokku, nii kñva haalega sell oli .
Buenos Aireses kaib asi nii et metroos vñi bussis peatuste vahepeal sepp viskab oma kauba reisijatele sylle, enne jargmist peatust korjab jalle kokku . Kes ei taha tagasi anda asja, ostab ara. Myyakse koike, sokkidest vaikeste arvutiteni.
Buenos Aireses nad ei kisanud nii hirmasasti oma kaupa reklaamides.

Kool labi tunnistus kaes, sooma.



No selliselt sassilt ilmselt lillkapsa hautist ei saa. grill on ca 1.5 x 4 meetrit



Aga topitud fileed saab

Yx ñlu, yx vaike vein ja rahu on maapeal.
Tana saan pesu pesumajast, pakin kofrid, tñlgin Gerardole eesti keelde mñned vajalikud fraasid nagu: " Teil on siin ilusad tydrukud" jne.... ja kell 9 on mingi tangovargi kylastus Academia poolt.

Viimane selge pilt oli keskturul


Homme vaatan korra siia kui jñuan Buenos Aireses ja edasi juba mendozast.

R

PS siin selgusid yleeile tantsusaate vñitjad! 53/47 % jaid haaled.


2 comments:

Anonymous said...

Tervitus!
Täna käisid sipsid mamma ja Leili juures marti jooksmas. Suss jääb ööseks sinna, nii et meil nunnuga vaikne õhtupoolik.
Päeva suurim uudis, et Heli õhtulehes ja ühes sellega ka pilt SINU MAJA ilualongist. Aga ikkagi kollane kirjandus.
Mul hakkab tegima väike reisiärevus, tahaks juba tulla.
Musikalli,
Z

Lola said...

Hola Raivo!
Soy Carolina, la profe de español de Academia Uruguay! Qué buenas fotos!!!
Saludos desde MOntevideo!!!
Carolina