Monday, November 12, 2007

Mendoza esimene koolipaev



Meie maja on myygis 740 m2 krunt 330 m2 hooneid



Vaade minu kuudi ukselt. Maed on siin kuskil. Sain teada et sygavad rentslid on tegelikult niisutuskanalid, et puud kasvada saaks ja et juhtida ara vihmavett. Kui sajab siin, siis nii et maailm jaab seisma. Veel on selline soe tuul "zonda" siin olemas talvel, mis yhe ooga puhub ilma 20 kraadi soojemaks.

Kooli laksime koos Viktoriga 20-25 minutit jala. Tuli valja et at on golfar, jookseb 15-20 km distantse ja tegeleb kaljuronimisega. Ja musta huumori ass. Hommikusoogil lax tal jutt sujuvalt muusikalt Mozartile ja sellele, et too maeti vaesena yhishauda ja siis juba haudadele detailselt. Perenaisele paistab et meeldib.



Kool on totaalselt teistmoodi kui Academiad olid. Oli kaks erinevat opetajat yx hommikul teine kl 11-13. Materjal mitte koidetena vaid opetaja paljundas oma koitest lehti jooksvalt. Tundsin ennast aarmiselt lollina. Eks nais kas laheb paremax tunne. Seisavad mu klassikaaslased tydruk Norrast ja sell USA-st. Vahepeal on selli naine, nagu ma aru sain. Tema ei opi.

Kella kahest pakuti linnaekskursiooni, mille viis labi Damien. See sell korraldab pealetunde yritusi. Ajaviitex mangib bandis lookriistu - tamburiinid, congad, jne. Yxpaev saame ka ta asju nappida - yritus on tutvumine lookriistadega. Yritusi on siin iga paev. Sama sell aitab korraldada ka nadalavahetuse reise, kui soovi on. Vast lahen see laupaev magedesse.

Osalesime norratar ja mina. Tytarlaps on oma suurel Lñuna-Ameerika turneel. Peruus, Ecuadoris kaidud.

Damien on punases sargis.



Puud on plataanid, need teevad siin yldse elu vñimalikuks. Enne linna ehitust oli siin puhas kñrb.
Hispaania valjakul on vaga lahedad tanavakivid, vaiksed keraamilised pildid vahelduseks laotud. Tehtud Hispaanias.



!963 aastast seisavad tanava ja seinaplaadid.





Mendoza vapp. Giid ei teadnud mis ludin see seal kepi otsas on. Peab uurima. Meenutab Agatha Cristie oomytzikest. Vñi yhte muud asja?



Trummilooja lemmikpuu- okastega tyvega asi. Metsas olevat labimññt kuni 150 cm

Ekskursioon lñppes endises pangamajas, kus praegu kunstinaitus yleval



Aitab kyll esimesex paevaks.



Siiski mitte, yx Sanmartin Libertador veel ratsutab.
ON tanav San Martin, on tanav Libertador, on ka San Martini valjak. Tegelikult oli Ladina Ameerikas 1800-ndate alguses ka teine Libertador - Simon Bolivar. Need sepad tñrjusid hispaania krooni valja siit mandrilt.
Aga Argentiina lipu varvid on parit ikkagi Hispaania kuningakojast - Felipe 7. isiklik lipp oli helesinise-valge triibuline.Koos liputeemaga saime lausa loengu Argentina ajaloost, kaasa arvatud Malviini-falklandi saarte kuuluvuse pñhjendus mandrilava ulatumisest nendeni. Patriootlik opetja vist?

Ja siis kui sain maha istuda vaikse ¿no mis sa arvasid mille? tellida, vast kñige uskumatum kokkusattumine siiani. Jalutas mu laua kñrvalt mooda kursañde kaugeilt Buenos Airese paevilt.
Saksa stjuuardess. Tuuritab bussidega mooda maad. Kaidud Iguassul / ah mul oli nii kahju et mu boyfriend ei naind seda ilu/ Saltas /tasub minna!/ La Riojas ja nyyd just jñudis Mendozasse/ja homme laheb ratsutama hobusega/ jne. Oli teine kuidagi loppis, mitte nii sile kui suures linnas. Bussisñit vasitab.
Aga juhus et kohata maa suuruselt neljandas linnas (eeslinnadega miljon elanikku kokku) kedagi labisñidul olevat inimest, on ju praktiliselt ja teoreetiliselt null.
Ana istus ka maha, tellis mingi pñhuse salati, nokkis sellest yxhaaval valja kuhja rosinaid /ma jalestan rosinaid/, mulasime veidi ja aidaa. Uskumatu sai teoks, koonlesime!



Nyyd suudax mind kulmu kergitama panna kui Viisitamm kuskilt nurga tagant ilmux.
Aga looda sa.
tervizi!














































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































No comments: