Wednesday, November 21, 2007

Bodega Baudron

Tanasex oli koolil plaanis veinitehase kyalastus. Siin ymber Mendoza on kokku yle 1300 veinitootjat, "Bodegat" kellest ca 150 lubavad ennast kylastada.
See kuhu meie laxime on Suur-mendoza osas nimega Maipu. ca 250000 elanikku, buss sñitis pool tundi sinna. Maipu peavaljak on yx ilusamaid Argentiinas, vahemalt meie vabaajakorraldaja ja giidi Damieni (sama kes trummivargi orgunnis) arvates. Ta elab ise ka Maipus.



Baudron veinitehas toodab aastas 4 miljonit pudelit.



Kñige vaixem tehas mida Damien on nainud, olevat ca 4 x 4 meetrit, yhe restorani oma veinikelder, toodang 1000 pudelit aastas mis juuakse samas restoranis.



Ñues on kñikidest kasutatavatest viinamarjasortidest naidised kasvamas.
/Eile ñhtul tuli aikest ja olevat ka rahet sadanud. Rahe on siin siuke nagu sajaks kive taevast, lñhub taimed ara. Viinamarjad oliivid ja muu pñllumajanduse. Suur vaenlane on rahe siin./

Meile tehti kiire ringkaik tankide ja tootmisliini aarde.



Siin sees seisab vein



Pudelisse, kork peale, kasti ja teele!



Siin eraldi tynnides on sellised aastakaigud, millest tehakse segusid. Selle bodega kallimad veinid olid 120.- pzt, hind algas 6.- pzt.



Ring peal, saime proovida yhte valget ja yhte punast veini.



Kñik nyanzid on olulised, varv, lñhn jne. Tydrik naitab ette kuidas klaasiga ymber kaia.



Lahme punase peale!



"A view from the table". /Peale 120-ndat tehast ei tñuse pea enam laualt/

Kui hakkasime lñpetama, saabus kaks suurt bussitait tadisid-turiste.
Yldiselt suvaline vark, sñit sinna ja tagsi vasitas hirmsasti, on ka hirmus lambe siin tana, valku loob juba paeval. Pidavat veits kylmemax minema ilm.
Eile ñhtul kui vaatasime Argentina- Colombia mangu telekast peale ñhtusooki, lax aikeseks ja just Colombia 2:1 vñiduvaravat me ei nainudki, lñi telekal pildi paarix minutix kinni. Kñiges oli syydi Carlito "neandertaallane" Tevez, kes lasi ennast yhel kolumblasel provotseerida, pani sellele vastu vahtimist ja sai punase kaardi. Argentina lax kyll 1:0 ette, aga 10 meest ei jñudnud lñpus enam joosta 11 vastu.
Viktor meenutas soojade sñnadega neid viimast kolme mangu peale 1978 aastat kui Austria on Saksamaale ara pannud jalgpallis. Nad on jargmise EM korraldajad koos Shveitziga.Aga mansa on s**t praegu.

Koolist ka mñni sñna.
Ñpetaja Ana mees on Monroe amortisaatorite firmas Lñuna-ameerika boss, kolm nadalat neljast reisib ringi. Kui karssa kodus ei ole, syyaxe ñhtust juba kell 8, mis on aarmiselt ebatavaline. Ñpetaja ei soo sibulat ja tytar 14 aastane kaalub 24 kilo! Pidavat olema survegrupp parlamendis kes valmistab ette seadust et riideid ei tohi nii vaikseid toota nagu praegu, et tydrukud ei saaks osta nii vaikseid riideid ja vñiksid rohkem syya. Ei usu et see toimix?
Ñpetaja Eliana raakis mida on ñpetatud tegema maavarina puhuks. /viimane kñva andmine 1985, aga variseb kogu aeg veidi. Ma kyll pole aru saanud./
Tuleb pugeda laua alla vñi seista ukseavasse, silluse alla. Kodanike peaks olema varutud vett /tegelikult ei ole/, taskulambid ja jalanñud - tanavad vñivad olla klaasikilde tais. Koolis tehakse ka "simulaciones" - nagu tsiviilakitse umbes.


Hoian poialt, telefonitoru ja muud mis vaja mñttes!
Parnu Mun*itsipaalpolitseis on tegelikult ka m***id, kñik eranditult, valja arvatud Andruse sñber!
Yxkord ma juba sain noomituse, juhul kui kaks korda ei ole vñimalik noomida ja pead maksma trahvi, siis mñistlik on seda teha oma arvelt, firma ¿peab? trahvilt maksma veel tulumaksu lisax!
¡ Venceremos !



1 comment:

Andrus said...

Haa- nüüd on mul korralik Ladina-Am. veinidegustaator ja soovitaja omast käest võtta !!! Proovi siis ikka kõik (red & white) veinid järgi !
Mis puutub munpoli- siis antud juhul nemad täitsid vaid käsku. Kaebaja oli bussipargi bussijuht, kes arvas, et tal ei ole ümberkeeramiseks piisavalt ruumi. Aga noh, probleem ju lahendatud...