Friday, November 16, 2007

Reede ñhtu lñpeb lauluga



Kooli poolt yritus oli tana asado /grill/ ja parast seda vaike yhislaulupidu. Jagati kñigile laulutekstid ja ca 10 laulu tegime koos.

Laulutext enamvahem:

Neegrike, neegrike, oled vaike neegrike,
ema on sul orjake, ise oled vaikene...

Ma hoidsin suu enamvahem kinni.



Mñned kaasñpilased. Vanem paar keskel on Ottawast. Señor oli 2000-2002 tool Kanada saatkonnas Hanois Vietnamis. Ta naine Claire (harra vasakul kael) armus Vietnami rohkem kui mees ise. Nad on siin eri klassides, sest naine "puhub" espanjooli paremini kui mina, mees aga peaaegu yldse mitte. Nao jargi pakun et tal on 70 aastat vñi enam turjal, aga nae pyyab ñppida!



Siitpoolt paistavad lauljad /seljaga, need on palgatud kooli poolt/, ylejaanud on ñpilased. Vasakul eelviimane Ellen, kellega koos tegin nadala. Ta on 26 aastane, parit Oslo lahedalt aga praegu ñpib Trondheimis poliitikat.
Kodutoo oli kirjutada jutuke ñpetaja antud foto tekitatud assotsiatsioonide jargi. Mul oli pilt rannast, kirjutasin meie Horvaatias kaigust. Ellenil oli pilt pulmapeost ja ta ei kirjutand midagi sest pole kunagi pulmas kainud. Ja vend tal vñttis nadal tagasi naise, kui Ellen oli Ameerikas, aga pulmapidu ei pidand.
Mina kommenteerisin, et "igal naisel peab olema unistus oma pulmast" jne...
Asi lñppes sellega et ñpetaja kirjutas meile tahvli peale kuidas on "asshole" - "flor de cula".
Vaga, vaga informaalne ñhkkond. Tore oli.

Yx kodutoo oli Pablo Neruda /tsiili poeet- diplomaat-kommunist/ elulugu. Sepp sai 3 korda Nñukogude liidult rahupreemia, yhe neist Stalinilt. Pidasin hispaaniakeelse loengu venemaa ja putini poliitikast, mis peab XX sajandi suurimax katastroofix NSVL lagunemist. Et siuksed sinisilmsed vasakintelligendid nigu Neruda kas ei nainud NSVL tegelikkust vñi pigistasid silma kinni ja sñitsid edasi Pariisi kommude verise raha eest lñbutsema. Ajalugu on ju Neruda ja vene kommud prygikasti viinud, ytles ñpetaja.

Soovisin Ellenile asado lñpus head teed - laheb Patagooniasse ja vaalade/pingviinide juurde Puerto Madrynisse.
Mina panen yhe nadala veel siis aitab.

Tana oli siin paeval 32 kraadi celsiust. Ega ei kiskund eriti jalutama, nii kui asado lñppes, vñtsin takso ja koju, basseini. Tegin ka uuesti vaikse grilliproovi inimlihaga, seekord koos kaitsva kreemiga. Pole hullu.

Kysisin perenaiselt kus on lahim pesumaja. Tuli valja et kax kvartalit eemal on JUMBO, umbes nagu kaubamajakas vms. On pesumaja internet ja taitsa suur supermarket. Siin praegu olengi.

Homme laupaeval mul on terve paev bussiekskursioon. Villavicencio - enamus pudelivett siin maal kannab seda silti - Uspalleta - Puente del Inca - tsiili piir. kell 7 -7.30 minek , tagasi hilja. saab naha. Max kñrgus 3000 m.

Pildid kui olen taas levis. jaab veel 2 nadalat naiseni ja 4 + mñi paev sipsikuteni
olge terved

No comments: