Saturday, November 10, 2007

Uruguayst tagasi - lugu nr. 42!!

Viimane pilk Colonia Sacramentole ja Uruguayle ja laeva.



Pilt on ahmane, aga selline on laeva salong. 10 veergu 3 istme kaupa, igas veerus 11 rida seega kokku 330 kohta + esimene klass.



Sñit oli sujuv, kui mitte arvestada seiklust kasipagasiga.
Kuna otselaev tuleb laupaeval alles ñhtul, pidin sñitma bussiga Coloniasse ja selat tuli laev 50 minutit yle jñe.
Piletil on bussi valjasñidu aeg 8:15, saabun bussijaama aegsasti ja vñtan istet. Suur kohver lax kohe pagasisse, selle saab Buenos Aireses katte. Panen vaikse koti bussi riiulisse ja istun. Taat minu kñrvalt laheb kuhugi, bussijuhti pole naha, kell on 8:01. Lahen vett ostma, sest eila saidmñned ñlled ylearu vñetud Gerardoga. Laekun kioskist tagasi veepudeliga ja buss raisk on ara sñitnud Coloniasse!! 185 km, kaks tundi 20 minutit. Mul kñik raha, dokumendid, pangakaardid seal kotis. Taskus mñned myndid, nii umbes veel 2 pudelit vett saax osta. ¿Mis saab?
Ei ole hullu, busse laheb laevale veel, sñidan ylejargmises. Asjamehed ylesid, et saan koti sihtpunktis katte. Et siinkandis, kui buss tais siis ta sñidab ara vaatamata kellaajale. Mar del Platas kais buss kyll tapselt sñiduplaani jargi, seega lihtsalt ei osand oodata sellist tynga.
No ei saa oelda et yunn jahe ei olnud, ikka ypris jahe oli. Mñtlesin kuidas edasi kui suur kohver sñidab Argentiinasse, mul aga ei pappi ega papreid. See porgandihaalne Eesti aukonsul Argentinas astus ka hiljuti tagasi. Ñnneks oli mul telefon taskus, mitte kotis, nii kñllasin Gerardole. Et mul kott bussis nr.25 ma ise aga bussis nr.31. Ta lubas helistada bussijuhile, ja imede ime - saingi koti koos kogu sisuga (incl ca 2500 US$ cashi) bussijuhilt tagasi.
Vñibolla tanu Gerardo helistamisele, vñibolla oleks niisama ka saanud, ei tea.
Tñesti sñbralikud ja ausad inimesed Uruguays. Otsustasin et edaspidi kui on vaja vett osta, (vñi lasta!) vñtan koti ligi.
Jee-jee.
Siin mul praegu palju aega pole, ca 4 tundi kokku. Kaisin ratsepa juures, sellel muidugi ei olnd midagi proovida, ole hea tule esmaspaeval. Leppisime kokku et ma ei saa Mendozast tulla ja proovime esmaspaeval 03 detsembril hommikupoole. Nii et siis juba koos sinuga.
Teine asi oli Gabriela orgunn reisibyroos - koristaja, siuke 70 aastane vanamees, andis voutcheri Kempinski Park Plazasse ja ma kirjutasin alla krediitkaardikviitungile. 10 minutit ja OK. Peab ratsepa saatma reisibyroosse orgunni ñppima.
Eilsest ñhtust veel. Kell 9 pidi olema Academia ñpilastele mingi tangovargi yhiskylastus. Laekun ñhtul kooli, ei ood ega mytsi. Helistasin kella 10 minutit, mille peale tegi ukse lahti yx saksa kutt, kah ñpilane, istus kogu aeg internetis paeval.
Selgus et tal tuba kooliga samas majas, koos koogi kasutamise vñimalusega. Paris suur tuba ja king size voodi oli!
Sñin siis linnas ñhtust, sest Gerardole olin oelnud et ilmselt soon linnas. Tagasi kodus, tñlkisime vastastikku mñned ylharivad fraasid. Gerardo sñnastiku selgroog olid "Sa oled ilus"; "Teil on kaunid naised siin" jne. tyypi fraasid. Ta palus ka blogi aadressi. Minu valik mñnevñrra erinev, no naiteks nyyd tean et Costa Ricas me jalutasime "un pais de vergas" -el. Hommikul jumalaga jattes ytles Gerardo: "raivo, amigo" ja koonlesime. Soovisin talle ruttu palju vaixeid Gerardosid.
chau!!
vol.2
Jñudsin lennujaama kell 3, lend kell 17.20 on edasi lykatud kl 7-ni. Kartsin kohvri kaalu, oli 31 kilo aga pappi juurde ei kysitud. Kullerdan nyyd siin netis veidi. helistada ei ñnnestunud, ilmselt on Uruguay CTI midagi paigast ara ajanud telefonis. Katsun selle Mendozas korda panna.

2 comments:

Anonymous said...

Küll on tore, et midagi kasulikku ka õpid, nagu näiteks et päikesekreemi tuleb panna enne päikesekätte minekut ja tuleb hoolega hoida oma dokk-e ja cash-i.
Mis Sa küll eelnevad 13 aastat oled teinud???
Aga osa meist, nimelt nunnu ja mamma ja mina käisime täna Tallinnas. Jalutasime Toompeal ja imetlesime vaateid, käisime kunsti galeriides ning lõunatasime noortega. Võib-olla kordame üritust lähiajal.
jälle üks pikk päev mööda saadetud.
Homme on Teresal etteujumine.
Z

Anonymous said...

:)