Saturday, November 24, 2007

Mitte yhtegi ood bussis! ei iialgi enam! kuni jargmise korrani.

Eile viimsed pesud Kaubamajakast toodud, viimne vein Vikiga joodud, aadressid vahetatud, Malena kutsus takso ja ma laxin, olles kñigiga korduvalt koonelnud.
Taksoga muidugi sama mis kogu orgunniga siinkandis: kuigi inimene tellis suure pagasnikuga, ilma gaasiballoonita takso /señoril on vaga, vaga suur kofer/, saabus massin millel gaasiballon pagasnikus ja vaene juht toppis tykk aega mu kofrit eesistmele.



Jñulumeeleolu kaubamajakas.

Sviit klass oli sellel bussikompaniil allkorrusel.




/peatus Tucumanis tana hommikul 5 minutit. Ei olnd soovi, arvestades kogemust Uruguayst lahkumisel, isegi kñrvalolevasse kioskisse minna/

Anti syya kell 10 ñhtul ja kell 8.30 hommikul. Peldikupaber puudus.

Sain bussi wc-s imelise kogemuse, "almost enlightment". /enlightment on inglise keelne sñna budistliku "valgustumise" protsessi kohta, kui keegi juhuslikult ei tea/

Loputuse pedaal on pñrandal kohe istme juures ja tahtmatult vajutasin seda keset protsessi jalaga. Niioelda, pool peput augus, viis vedelik kñik mis vñtta oli.

Nyyd tean, kuidas muhameedlased ennast tunnevad peale "kergenemist" ja veega yle uhamist.
Sellegipoolest ma ei tunnista, et Allah on ainus jumal ja Muhamed tema prohvet!

Vedelik oli roheline, aga mitte eluohtlik, kñik mis enne oli, on ka praegu mul kyljes.

Naabriks yx 27 aastane inglise kutt, kes 6 aastat eland Austraalias. Praktiliselt espanjooli ei raakinud. Ñppis kaustikust sñnu. Vaba mees vabal planeedil. Naitasin talle naisi-lapsi pildil moblas ja soovisin tallegi head pereñnne. Aga seda habi, mis horvaadid Londonis tegid Inglismaale, ei saa maha pesta muidu kui yhe vaikse sñjaga!

Enne starti tegin pildi naaberbussi aknal olnd kleepsust:



Tegemist on kñigi liiklejate kaitsepyhaku Difunta Correa kultusega. See naine olevat koos imikuga vabadussñdade /1810..../ ajal armee jarel kainud ja nalga surnud. Kui teised ta korpuse leidsid, toitus imik ikka veel rinnapiimast. /¿a little necrophague?/. Imik paasteti surmast ja naisest sai legend. Tema oletatav surmakoht on ca 260 km Mendozast, pidasin plaani seal ara kaia, aga Malena laitis selle maha, et seal paljas tuim kñrb mis tais Difuntale ohverdatud autoosasid. Buss lax Mendozast kl 8 , oli kohal kl 12 ja tagasi kl 16. Mis seal teha 4 tundi? Ja ma ei lainudki, olime Viktoriga basseini serval. Kirik seda kultust ei salli, aga tee aares on kymneid vaixseid altareid talle. Rahvas ikka armastab neid asju mis ametlikult ei lahe peale. /yx sass on siin maal veel sarnane mitteametlik pyhak/

Ruumi magamiseks oli bussis kyll, aga kñigutas rohkem kui lennukis. Ñhtul film Trooja, hommikul Black Hawk down.

Siia Saltasse jñudes ma ei olnud kindel kuhu minna, sest yx hotell Casa Real, millega olin meiliteel labi raakinud, saatis lñpux vastuse et mu reservatsioon on tyhistatud. Nii vñtsin vastu yhe bussijaamas jñlkunud jopski pakkumise: 60 pzt yx oo, hotell 6 kvartalit kesklinnast. On WC, telekas 78 kanalit, uks kaib lukku. Mis on "safe deposit box" seda omanik ei teadnud. Jaan siia 2 ks paevaks. Kui saabusin, sñi parajasti lñounat yx jalgpàllimeeskond. Nad elavad siin. Ja jumala eest, kñik panid kokakoolat ja spraiti! /Ei tea kas peale mangu ka panevad samu asju?/



parim osa asjast on hotelli nimi: KE KUUL
Assotsiatsionid: ¿Pudrukuul, Totu kuul, Kui jahe, Ke - ke - ke - ketchup, jne jne?

Linn mulle alguses head muljet ei jatnud, pole puid nigu Mendozas ja ma tulin kesklinna poole ju sisuliselt aguli poolt. No ei olnd kohta tee aares kus syya saax.
Ñlu /kohalik mark/ ja milanesa seedekulglas, oli elu juba palju valgem, et mitte oelda varvilisem.
Peavaljaku aares oli soogikohtasid juba murdu. Ilm on pilves, praegu ñhtul lausa sajab, tibutab. Hooned on kyll ilusad, panen nyyd siia mñned pildid nendest:















siin on naitus "Ameerika enne Ameerikat"
kahtlaselt sarnane "kolumbuse eelse kullaga" Costaricas. Ma veel ei kainud.




Yx Hispaania asekuningas ka lñpux.
Tñesti "a colonial feeling".
Linn on magedega ymbritsetud igalt poolt, nagu kausis. On ka trossraudtee yhe mae otsa, vaatan homme seda.
Plaanid: homme yx city tour 3 tundi. Jargmine nadal yx-kax valjasñitu pñhja ja lñuna poole. tegelen orgunniga.
Kui ei meeldi, liigun pealinna poole tagasi. Variandid paarix paevax on Cordoba vñi Rosario.
Paraguay jatan mangust valja.
Seal olla turul myygil argentiina raha trykkimise masinad, nagu mujal mikrolaineahjud.

Mingi Discovery kruiisilaevaga olla Antarktikas nalja saand eile oosel. Malena veidi raakis, et 2000 karssa lahkusid paastepaatides ja laev on 45 volti viltu.


Oodates ja lootes
alati teie
R



























































































































































































2 comments:

Anonymous said...

Ohhoo!
Oled vist kohale jõudnud? Kas liigud veel?Vaatasin parkimise võimalusi tln lennujaamas, nüüd on avatud uus parkla, samas on seal 150 eek-i odavam, kuid ebamugavam minna.Mis Sa arvad, kas ma panen ta ikka endisesse kohta? Noored olid Pärnus ja Tarmo tegi mulle põhjaliku selgitustöö rehvide kohta. Panen naastud alla.(punkt)
Z

Anonymous said...

Loodan et mingit tripperit ei saand ülihoolikast isiklikust hügieenist. Meil operett kudumisvarras, mis kukkus tugitooli, aga lõpuks saime kätte. Tahtsin veel meenutada, et kuuldavasti ootab sind rätsep ka päälinnas.
Muid uudisi nigu polegi.
z