Tuesday, November 13, 2007

Nii me ñpime siin espanjooli

Instituto Intercultural




Sain veiz rohkem tuttavax klassikaaslastega. Norrast on Ellen. Kodust lendas kuubale, siis Peruu Ecuador ja nyyd siin.
USA-st Steven. temaga on siuke lugu et vanemad tal on parit Buenos Airesest. Laxid USA-sse ja lapsi kasvatasid inglisekeelsetex. Raakisid omavahel espanjooli siis kui ei olnd vaja et lapsed aru saaksid. Nyyd on sell omale vñtnud ladina naise, lapse pani Californias lasteaeda kus on palju hispaaniakeelseid lapsi, ja tuli "Argentina juuri ostima" - buscar raizes!!
Laps on siin ka lasteaias, naine siiski ka ñpib siin aga teises klassis.
Ñpetajatest homme. Mñlemad on Anad, yx tunneb mu perenaist ja palus tervitada, teine itsitab pidevalt nagu keegi napix tagumikku.
Kool on OK. Tana kais nagu ñppealajuhataja meil tundi kuulamas, tegi markmeid - seega ei jaa ñpilane tuimalt samasse gruppi, teda jalgitaxe. Mñlemad kaaslased on siin yhe nadala nii et jargmine nadal mul uus klass.




Paar pilti linnast:



Suur suur kanal kuhu kñik rentslid kokku saavad
Nagu sirel ñitseks




Jalakaijate tanav. Siin kohtasin eile stjuuardessi.


Eile ñhtusoogill tuli jutux, mix maja myya tahetakse - nii Malena kui noorim poeg Diego tahavad omale vaiksemat maja, seda enam et see praegune on Malenal kaasomand eksmehega. Poisil on oma maja olemas, aga liiga suur - ei meeldi talle. Siis myyakse kaks maja korraga maha, osa suure maja rahast saab exmees ja Diego ehitab omale sellise nagu ta tahab - vaga selged soovid on tal, joonistas 3 minutiga kahe kooruse plaanid, yldpind 165 m2 - ja Malena, perenaine, ostab mingi vaiksema maja.

Diego pruudil on oma raadiosaade pyhapaeva ñhtul.

Kooli lahme ikka koos Viktoriga. Tana hommikune teema oli must huumor kuidas saaks tungida aiaga piiratud elamurajooni /oli eila jutux et see on praegu popp siin, keegi Malena maja ei taha, vaid maxtakse poole rohkem maja eest mis on suletud kvartalis - aed ymber turvamees valvab jne/.

Viktor: tahax naha seda

Mina: aga kuidas sa sisse saad

Viktor: ei tea peab vist eemalt vaatama

Mina: aga tead vahel on sellised "lahtiste uste paevad" mñnes majas potensiaalsetele klientidele

Viktor: Suureparane, ainult et ma ei taha osta siin maja

Mina: sest pole midagi, teeskle. UUri hoolega, sa oskad hasti kysid aka hispaania keeles kñige kohta. Lñpux kai naitex kakil ja ytle et ei meeldinud siin kakku teha.

Viktor: Ja siis teeme koos "un monton de mierda" /kuhja sedasama/ keset kyla!!

Ise jumala tñsine aga naed et silmad naeravad. Lahe huumorisoon!

Ostsin laupaevax ekskursiooni Villavicenio /selles kylas on allikas, kust tuleb enamus Argentiina pudelivett/ Uspalleta - Puent del Inca /looduslik kivist kaarsild, Tshiili piiril/

Terve paev 100 pzt.

Kaisin ka bussijaams, Salta buss laheb ñhtul 20.30 ja on kohal jargmine paev 13.30

Suite hind 230.-

Vaatan kas lahen reedel 23 vñi laupaeval 24 siit ara.

Vot tak!



Lñpux veel yx ñrn oobik Montevideo viimaselt bussisñidult. andsin talle 20 pst (<>






No comments: