Sunday, October 14, 2007

Puhapaeval

Siis eilsest edasi. Argentina voitis jalgpalli 2:0.



Ega Tsiilil eriti ei olndki variante. Linnaplaanil tundus, et staadion on ehk 4-5 korda niikaugel kui juba jala olin kainud (ca tund ehk jarjest). Et kaua sinna siis ikk asoidetakse. Aga kutsikas viis meid sinna 2 tundi! Kaasas oli kohalik poiss - giid, et punt ikka koos seisaks. Koos minuga kaks tsiili naist ja kaks salaparast selli ning inglise kutt pruudiga. Sellel oli hea meel et Eesti oli neile just kaotand Londonis 0:3. Uldiselt arvasin et publik on tunduvalt crazy´m kui tegelikkuses oli. Milano klubifannid tegid palju kovemat kara. Eriline veel see, et piletil olev rida ja koht ei lugend midagi, kes ees see mees niioelda. Saime siiski viimasesse ritta istuma.




Tagasi saabusin kell 20.30. Ohtul proovisin kohvikus jargi ka Argentiina brandy, V.S.O.P. sildil aga Tai ja India jookide jarel kohe auvaarne 3 positsioon dynamiidi kategoorias.
Raha sain Hansapanga deebetkaardiga naksti. Nii et pole vaja kohalikku panka arvet teha, tundub.
Mis on praegu ripakil, on piltide lisamine siia, otse telefonist ei tule ja arvutisse alla ka ei lae. Nii oleks tahtnud, et naeksite kuidas taevas ja riigilipp on tapselt toon-toonis.









Kui saan funxima asja, panen tanased pildid ules. Ilm on super, paike paistab ca 25 kraadi sooja. Puhapaeva ohtul on enamus arisid kinni, rahvast vahe liikvel. Uks internetikiosk on siiski lahti.







Jalutasin louna ajal San Telmo linnaossa. Seal on puhapaeviti kunsti - ja kasitoolaat. Nodi on otse tanavale laotatud, mangivad nii kitarrimehed kui terved bandid: klaver, kontrabass, viiulid, kolm akordioni.



Carlos Gardel oli nende tangoikoon. Onu vist mangis koos sellega?




Ansambel tanaval

Ikka tangot. Tantsiti tangot ka tanaval. (Muideks, eile ohtul peale kummet vaatan tanaval uhe ukse taga saba. Mis ma naen - tangomuuseumi silt)






Arge seda kodus proovige


Palju rahvast, lillelapsed nii vanad kui noored liikumas. Tanava aares pohiliselt antiigipoed. Mula nii umbes kilomeetri - kahe jagu, koige lopus valjak 100 x 100 meetrit sama nodi tais. Peaaegu oleks ostnud omale portfelli - nahast, sanga,kolme vahe ja kahe lukuga nagu vanasti kommunistidel ja revidentidel olid. 50 pistooli.
Muljeid siit linnast esimeste paevadega veel. Palju suitsetavaid naisi tanavatel, meestest raakimata. Tanavat jala uletades foorituld ei vaata eriti keegi kohalik, ronitakse autode vahele. Jalakaijate foorituli on punane ja roosa, eile siiski kohtasin ka rohelist tuld sel maailmatuma laial 9.juuli tanaval. Metrooga veel pole soitnud. "Pettumus" ka eeldatava rassipuhuse seisukohast: eile nagin kahte neegrit ja tana ka! Kus on kohalike rassistide silmad, maitea!
Linn on praegu tais presidendivalimiste reklaame, isegi jalgpalli ajal jooksis olle ja visakaardi vahele RODRIGUEZ SAA PRESIDENTE.
21. otoober on siin emadepaev millegiparast. Nii et eesti emad saaks sugisel Argentinas olles teise puha.
Beatriziga raakisime ta perest. Mees suri 10 aasta eest, sudamega. Suitsetas palju. Lapsed on 40,39,38 ja 34. Esimesed kolm tudrukud ja viimane poiss. Nagu tadi utles "tres hijas y un barron" - et siis kolm pliksi ja parun. Koigil laheb hasti, elavad B.Aireses, on ametis. Uhel tutrel kolm last ja parunil uks. Kokku saavad uhe tutre suvemajas Tigre linnas 40 km Airesest valjas joe aares.
Eks kirjutan varsti jalle! Muzi kah!!!

2 comments:

Anonymous said...

Tervitus!

Toosa ütles, et muidu pole väga viga, aga kedagi pole kiusata. Nüüd saan mina selle armastuse endale..-:)

Anonymous said...

doosa ei öelnud mitte midagi.tsau