Friday, October 26, 2007

Raamatu esitlusel



Beatriz, Judith, Carlos, Sylvia

Arvasin et lahme kulla kellegile aga tegelikult oli see Argentiinat tutvustava fotoraamatu esitlus. Kutsutud olid sobrad-tuttavad. Beatriz kui Judithi sobranna vottis kaasa minu ja kutid ka. Judith on aga uhe naise ema, kes raamatu valjaandnud fotgraafi juures tootab. Pakuti naximist, veini ja sampus oli Mumm.
Pildid, eriti Patagooniast, olid super, galeriis valjas paarkymmend tykki 1*1,5 meetrit ja slideshow siseoues, seal kus veini valati. Votsin seal kohe algul koha sisse ja jaingi paigale.
Selline small-talk yritus. Joudsime sinna kella 8 paiku, ara tulime 11. Poisid laksid juba varem ara ylikooli jalgpallimeeskonna mangu vaatama. Enamus ajast olime koos B. ja Sylviaga. Osalesin yllatavalt tihedalt vestluses.
Naised tunnevad yksteist juba lapsest saadik. Sylvia ja Carlos on arhitektid, harra parit Jugoslaaviast.
Lahen tundi, jatkan hiljem.
Taas rivis.
Daamid kiitsid mu keelekasutust, kuigi raakisime ka mooda yxteisest. Eriti kuumaks laks valimiste teemal. B. & J. olid Cristina poolt, S. aga vastu.
"Maa vajab PRESIDENTI" oli ta loosung /mitte sellist vufat/ oli mote. Ullatasin teda, et teadsin Leopoldo Galtierit.
"Breznev took Afganistan,
Begin took Beirut and
Galtieri took the Union Jack" **
Pink Floyd 1983
Pink Floydi teadsid nii B. kui S. Et on lahe muzoon.
Sylvia tootab linna muuseumis kuigi on oppinud arhitektiks. Vahel teeb ka projekte. Kutsus mind muuseumi naitusele juudid & musulmanid Buenos Aireses. Tuli valja et siin on 1,5 miljonit muhameedlast ja ainult 3 moseed. Tundub et muhhid ei viitsi omale moseesid teha, ongi vabam elu.
Nagin ka posemusisid praktiliselt koik tuttavad koigile jagamas. Keelt ei kasutata.
Parem posk /parem posk kokku panna ajab ka asja ara. Ei ole veel praktiseerinud ise.
Imetore ohtu tuli valja, koju tulime taksoga sest metroo ei toota enam kl 11.
Koolist niipalju et inglise daami viibimine meiega ei jatkunud. Tal oli paris oma opetaja tana. Nii et jatkasime kahekesi hollandlannaga. Joudsime normaalselt edasi, olen tast kiirem, aga mitte narviajavalt palju.
Olen teel Mar del Platasse. B. soovitusel. Et on ilus seal? Beatriz lubas perekonna suvemaja Tigres ise naidata moni paev, seega pole motet Tigre ekskursiooni osta. Boca Juniors on ka Jaapanisse soitmas klubide MM-le.
Besos ***, chau
R.
** Breznev, Begin, Galtieri olid 1980 algul NSVL, Israeli ja Argentina juhid
Breznev tungis Afganistaani, Begin Liibanoni ja Galtieri Malviinidele
Union Jack - inglise, oieti Suurbritannia ja Pohja Iiriimaa Yhendkuningriigi lipp. Jargnes kiire sñda Argentiina ja Suurbritannia vahel. Saared jaid inglise kuningannale.
*** Musid, nagemist¡ Nii lopetatakse siin telefonikonesid

No comments: