Wednesday, October 24, 2007

Lennuvaljal ja kontserdil




Ilmad on siin toesti ilusad olnud, ostsin peale seda kaiku omale paiksekaitsekreemi ja koolis kain luhikeste pyxtega.

Kaisin Rio de la Plata aares. Miks nad seda joeks nimetavad¿ Laiemas kohas 227 kilomeetrit. Vesi on pruun, kohalikud utlevad "color de Leon", lovi varv. No pigem s*ta varv.




Kalastajate klubi




Keset pilti kaugel eemal on maksu- ja tolliameti hoone. Muy antigua! Louna-Peruu asekuningriigis vist korraldusi ja ettekirjutusi ei teind maksu- ja tolliamet, kohe pea maha kui molu ei meeldind¿



Sealsamas on kodumaiste lendude jaoks Aeroparque Jorge Newbery. Iguazule lendame kindlasti sealtkaudu. Takso linna 20 pzt.



Ohtustasime ennekuulmatult vara: 19.30, et marssida 20.40 tangomuusika plaadi esitlusele. Laksime Beatriziga jala ca 3-4 kilomeetrit. Sihtkoht oli selline lokaal, kus kaiaxe tangotamas. Milonga. Kohalik publik. See konkreetne lokaal on oluline koht tangokultuuris.
Kui saabusime, kais parajasti oppeklass - ca 20 opilast ja 3 opetajat votsid samme labi. Pooled paarid naine-naine. Saalis umbes 100-le inimesele lauad, ettekandjad. Votsime kogu ohtu peale 2 olut. Ei osand ette midagi arvata kuidas see voiks meeldida, aga oli tegelikult paris lahe.

Harrasmees kes plaati esitles oli Alfredo Piro.






Trumm, viiul, kontrabass, kitarr abiks. Algas kl 21.30, tegid umbes tunni - mangisid plaadi labi.





Siis tuli Elena Estela Monti, keda vaheldumisi saatsid klaver ja kitarr ja tegi veel tunni otsa.






Kui artist tuli lavalt alla, kais kova kallistamine ja musitamine publikuga, vaga muhe ja intiimne ohkkond. Beatriz tantsis tangot oma kadund mehega, praegu mitte.
Kui kaidi milongas, siis tangot tantsis ainult oma mehega, mui dtyantse vois ka teistega teha.
Nagu ka autojuhiluba ta ei viitsind enam pikendada 5 aastat tagasi. Milleks¿, kui elad nii kesklinnas ja kui vaja kull siis lapsed viivad. Viimasel laupaeval oli tal vanema tytre 41 synnipaev, olla koju saand kell 4 homikul.

Marssisime samamoodi jala koju peale kontserdi loppu kl 12 paiku. Ja toesti, tee aares soogikohad olid pilgeni tais kohalikke, paras aeg neil ohtust suua. Et kui aregntiinlane reisib kuhugi, on tal suur probleem - kui tema ohtust tahab syya, on koik kohad juba suletud.

Igatahes vaga muhe elamus oli.

Panin videod ka siia valja, molemalt ca 1 minuti





Alfredo Piro / band






Elena Estela Monti



Muusikat jagux kyll, kui tahaks - Arctic Monkeys, My Chemical Romance, The Killers jargmise paari nadala sees siin. Aga pole paris minu rida.
No me gusta tango, me gusta rock-n-roll, (mul ei meeldi tango, vaid r-n-r) utles opetaja Marciela. Et tal vanavanemad ja vanemad kogu aeg tantsisid tangot ja tema protestiks ei tahtnud tantsida. Ja see vanaema-vanaisa tango ei olnud see jala lakke ja kaela taha painutamine, mida turistidele naidatakse.

Vaatasin, kui video laadis Parnu Kommunisti veebi, kas toesti pandi liuvali kotti tagasi¿

Homme jalle
R




2 comments:

Anonymous said...

Õhtast!
mulle meeldib see Alfredo rohkem ja liuväli vist tõesti varsti kotis, nüüd tuleb rahva küsitlus.
Z

Anonymous said...

Liuvälja kohta tehakse rahvaküsitlus, linnavalitsus käis ka Sütevakaga rääkimas,kuid peale jäi see arvamus, et liuväli ei sobi sinna kohta.
Sinu hispaania keele õpetaja on üks agaramaid vastaseid, muide. Tsau siis!