Tuesday, December 11, 2007

Tere merelt

Mitu pàeva vaikust ei tàhenda seda et ei tahaks rààkida vòi ei oleks midagi rààkida.

Laevas on internet umbes 40 korda kallim kui Argentinas /siin 30 USD tund, maal 0,5 -1 USD tund/, viis korda aeglasem ja pilte ei saa yles panna.

Seega lihtsalt paar sòna.

Viimane òhtu ja paev BsAs:

*kohtame venelasi - kullapoe omanik, taksojuht, klavermangija metroos, araabia kiirtoidukohas teenindaja.Kòik panevad espanjooli siin ja on taitsa teenistusvalmis. Koduvandid tuleks siia vaatama saata kuidas vàlismaal elatakse. Lòuad pidada ja edasi teenida!

*òhtul on terve suur tanav kinni pandud ja inimesed tantsivad tangot.

*vedasin naise metroosse ja Abasto kaubandusse. saime yhe koti ja taevakreemi - sinist jààtist.

*laekusime kell 3 laevale pealeminekukohta. Laks 4 tundi, kuni kajutisse saime. Argentiinlased on sabadega harjunud, seega ei lintsitud yhtegi kruiisikompanii tootajat selle eest et tuli nii kaua oodata, et polnud kus istuda (istusime parkla ààrekividel) et vett polnud kogu aega vòimalik osta, et infot jagasid kaks tibukest kes ringi jalutasid, ytlesid miskitlahedalolijatele aga kes neid ei kuulnud ei teadnud mis toimub ja miks aeg venib. Ameeriklastega pole laevale saamine kunagi yle poole tunni vòtnud.

Laevast;
*Nii suurt ja mugavat kajutit meil enne pole olnud. On garderoob, vann, ròdu, diivan ja palju sahtleid.
*Sook on elutegevusele mitte ohtlik, aga ka gurmee mitte. Vòiks olla soojemad road /taldrikud/ ja erineval prael erinevad lisandid. Siin tuleb koik samade ubadega.
*Veinid on soodsas hinnaklassis - ca 20 USD pudel. Valik 20 tk Itaaliast, yx Tshiilist ja yx Portugalist. Pudelivesi ka Itaaliast.
*Esimene peatus esmaspaeval Uruguays Punta del Este kuurort. Sadamat pole, peaks maabumine kaima laeva paastepaatidega. Seda oleme ennemalt kyll ja kyll naind ja kogend. Nùùd kapten laseb kaks paati rippu, trepi ka valja panna aga laev seisma ei jaa. Otsib koht akus ta saab. Nii kaks tundi. Ja siis paadid ja trepp sisse tagasi ja aidaa Brasiilia poole. Kolm tundi peale plaanitud maabumisaega teatatakse et ilm oli nii s*tt et ei saanud maale lasta kedagi. Hulk argentiinlasi ootasid ekskursioone 3 tundi ilusti sabas. Ilm oli pilves ja vaike vihm ka, aga oleme paadis maal kainud 3 korda suurema lainega. Imelik otsus kaptenilt tiirutada seal lahes, kui oleks varahommikul vòinud Montevideosse sisse keerata kai ààrde.
* Eile kysub naine.kallis, kas sa tead, mis pàev homme on?
?kaks kuud kodust àra? ei
?teisipàev? ei
?kas tòesti olen unustanud mingi romantilise tàhpàeva?? ei,ei homme on dispetser!!
vat kuhu viib kauane viibimine Lòuna ameerikas! Ununeb elutàhtis sùndmus.
Tàna merepàev, sòidame Ilhabela poole Brasiilia vetes. Ilm +23 volti ja pilves. Vàhemalt ei pòle ninad àra.

Senix lòpetame, kunix jàlle.
Mupz sipsikutele!

No comments: